perjantai 8. tammikuuta 2010

Koti



Tässä tämän työn alla olevan kotimme pohja. (Tai siis tuollainen siitä tulee, vessan seinän suoristamme piakkoin kuvan mukaiseksi. Nyt se tekee kummallisen mutkan ikkunaa väistääkseen.) Että olisitte paremmin kartalla. Tai ihan muuten vaan! :)

6 kommenttia:

Suki kirjoitti...

Kiitos! Suki rakastaa pohjakuvia, kun pystyy hoksailemaan miten se koti oikein asettuu. Hieno tila teillä!

Hipsu kirjoitti...

Minäkin tykkään katsella pohjakuvia :)

sanna matilda kirjoitti...

Kiva että tykkäätte, ei siis ollut ihan turha postaus! :)

Tämä asumus on noin satavuotiaassa talossa ja toiminut ainakin viimeiset parikymmentä vuotta toimistona. Edellinen omistaja on aikoinaan siirtänyt keittiön pois alkuperäiseltä paikaltaan, nykyisestä makuuhuoneesta. Meille se passasi enemmän kuin hyvin, sillä tupakeittiö oli yksi tärkeimmistä ostokriteereistä uutta kotia etsittäessä. Edellinen omistaja oli tehnyt myös muita, vähemmän mieluisia ratkaisuja, kuten levyttänyt kuvassa alimmaisen "tuvan" ja "peräkammarin" välisen oviaukon umpeen, kaventanut huoneen toista oviaukkoa, vaihtanut kaikki ovet lukollisiksi toimiston oviksi, päällystänyt lattiat muovimatoilla ja seinät lasikuitutapeteilla, miinoittanut katot toimistoloisteputkilla ja lattianrajat puhelinpistokkeilla... Ja lisäksi väsännyt aivan kumman muotoisen minikokoisen kylppärin. Ja sen vieressä oli omituinen, kylppäriksi soveltuva huone, jossa oli levyseinät ja lattia betonitasoitteella, käsienpesuallas ja paikka pesukoneelle, mutta ei lattiakaivoa. Keittiö oli 170cm leveä minikeittiö, ilman uunia ja keittotasoa.

Yhteenveto ostokriteereistä:

-Riittävästi neliöitä pitempiaikaiseenkin asumiseen
-Selkeä pohjaratkaisu: vähän huoneita, enemmän yhtenäistä avaraa tilaa+tupakeittiö
-Lautalattiat kaivettavissa esiin
-Mahdollisuus rakentaa erilliset wc ja kylpyhuone (jonne mahtuu pyykkihuolto)
-Mahtava talo ja sijainti kaupungin ytimessä
-Asunnon huono kunto ja sijainti ensimmäisessä kerroksessa (josta me pidämme, mm. siksi että tämä on hissitön rappu), myyjän konkurssi ja asunnon pitkä myyntiaika=EDULLINEN OSTOHINTA!

sanna matilda kirjoitti...

Ostokriteereistä unohtui vielä huonekorkeus, 295cm. Ja lisättäköön vielä, että haimme asuntoa, joka sai olla rakennettu VIIMEISTÄÄN 1955, uudempia taloja ei hyväksytty.

Yläkerran asunnoissa meidän peräkammarimme on jaettu kahteen huoneesen, joissa molemmissa on ikkuna. Meillä on vain yksi huone yhdellä ikkunalla, koska seinän takana, kakkosikkunan paikalla sijaitsee taloyhtiön saunatilat.

Katja kirjoitti...

minäkin tykkään katsella pohjapiirustuksia, saa erilailla käsityksen siitä miten kaikki sijoittuu. todella kivannäköinen pohja, ihanasti avaraa tilaa! :)

sanna matilda kirjoitti...

Nyt suorastaan ihmettelen, miksen keksinyt laittaa pohjaa näkösälle jo aiemmin...?