tiistai 10. toukokuuta 2011

Oranssia soppaa




Pyöräytin linssisopan, ja se jos mikä on hyvää ja halpaa ruokaa. Eli sopii hyvin äitiyslomalaiselle. ;) Iänikuisen, muistaakseni Koti ja keittiö -lehdestä napatun ohjeen (4:lle) mukaan siihen tarvitaan seuraavat ainekset:

1 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 1/2 dl punaisia linssejä
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä (mielestäni tarvitaan enemmän!)
2 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
pieni pala chiliä (ollaan käytetty hyvällä menestyksellä myös currya)
1 tl suolaa

Sipulisilppua kuullotetaan öljyssä viitisen minuuttia, jonka jälkeen lisätään valkosipuli, porkkana (paloina tai raasteena) ja huuhdellut linssit. Sekoitellaan miedolla lämmöllä toiset viisi minuuttia. Lisätään tomaattimurska ja vesi, ja annetaan kiehua parikymmentä minuuttia. Lopuksi lisätään mausteet ja tarkistetaan maku. Me maustamme yleensä huomattavasti ronskimmin!

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Ah, mun lempiruokaa linssikeittoa :P

Mausteet kannattaa muuten kuullottaa ennen kaikkea muuta, tulee enemmän makua!

Itse teen aina niin että ensin kattilaan öljy kuumenemaan, siihen lisätään curry, (chili,) paprikajauhe, mustapippuri, iso laakerinlehti ja sinapinsiemenet + valkosipuli + iso sipuli. Kuullotellaan ja lisätään sitten linssit + vesi ja halutessaan pari pientä jauhoista perunaa ja/tai pientä porkkanaa. Keitetään hetki ja sitten lisätään tomaattimurska.

Tarjotaan mielellään smetanan kanssa ja sitruunamehua päälle. Täydellistä.

sanna matilda kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä, Laura! Miehellä on pari intialais-bravuuria, ja niitä tehdessä on ollut tapana noita mausteita freesailla. Mutta täytyypä tehdä seuraavalla kerralla tästä keitostakin pykälää intialaisempi!