torstai 11. maaliskuuta 2010

Vessa melkein valmis






Vessassa on kaapit, taso, allas ja hana paikoillaan. "Enää" puuttuu peili, sähköt, katto ja ovi. Ja pöntön jalkaan peitenupit (juurikin noihin mustina näkyviin kiinnitysreikiin). Niin ja tuon harmaan viemäriputken maalaamistakin suunnittelen.

Allas näyttää kovin pieneltä tuossa metrin levyisellä tasolla, enkä tiedä olenko siihen täysin tyytyväinen. Tuohon altaaseen päädyttiin, koska sekä kylppäriin että vessaan haluttiin mahdollisimman samanhenkiset altaat ja vaihteeksi pyöreä miellytti kantikasta enemmän (edellisessä kodissa oli kantikkaat altaat). Kylppärin allas onkin sitten reilun kokoinen, osittain tasoon upotettu pyöreä allas.

Tasokin on ehkä väliaikainen, samaa OSB-levyä jota seinissäkin on. Katsotaan nyt kuinka se kestää, kun roiskuva vesi jää kuoppiin muhimaan. Alunperin mietinnässä oli musta täyslaminaatti, jota kylppärissä on, tai vaihtoehtoisesti mustaksi petsattu puutaso, kuten keittiössä. Koska en osannut päättää, värkkäsin tuon hätäratkaisun jämälevystä.

Hana on Hansgrohe Talis S2, jonka bidekahvan kiinnityskohta vielä hakusessa.

Peiliasiakin on vielä auki. Alunperin suunnittelin usean eri kokoisen ja -mallisen peilin rykelmää, mutta nyt ei sekään ole varmaa! Ensin koetan, mitä yhden hieman viallisen, kehyksettömän peilin tuunausoperaatiosta syntyy...

15 kommenttia:

Netta-Natalia Löytynoja kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta. Ihana tuo valkoinen tiiliseinä.

Hipsu kirjoitti...

Kivalta näyttää :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Wau, tosi siisti! Meilläkin on tuota samaa putkea esillä vähän siellä sun täällä ja minä olen (ainakin toistaiseksi) päättänyt olla maalaamatta niitä. Jotenkin sellainen rujous sopii minusta myös tonne teidän vessaan ja siksi äänestän: ei maalia putkille! :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

ooh, nyt vasta huomasinkin mitä tarkoitit viemäriputkella!! :)) Joo, no sen saat minun puolesta kyllä maalata ;))

Amelia kirjoitti...

kaunis ja eleettömän tyylikäs. Minä maalaisin tuon putken, mutta mulla onkin käynnissä kaikki valkoiseksi-kausi...

Molly kirjoitti...

Hienolta näyttää. Allas on söpö, mutta kyllä tuohon ehkä isompikin sopisi. Käytäntö osoittanee toimiiko. Taitaa kuitenkiin olla vain käsienpesua varten lähinnä?

Auttaisiko jos tuohon tasoon vetäisi vielä saunasuojan (?) lisäksi jonkin läpinäkyvän vahan, joka täyttäisi isompia kuoppia ja lisäsi vedeneristystä?

t.Annukka

Kiki kirjoitti...

Tyylikäs vessa! Kokonaisuus on todella upea!

Ki kirjoitti...

Hienolta näyttää! Minusta allas on juuri passelin kokoinen, jos toimii kokonsa puolesta niin anna olla vaan :)

Riikka Kovasin kirjoitti...

Upean näköistä!

Riikka Kovasin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
sanna matilda kirjoitti...

Joo, tuo "pikkukuppi" on vain käsienpesua varten, kun seinän takana kylppärissä on reilusti isompi allas. Viemäriputkella tarkoitin tuota harmaata muovista P-putkea. Ja uskokaa tai älkää, se on putken virallinen nimi! ;) Perinteinen lattiaan menevä on sitten nimeltään S-putki. Ajattelin maalata putken mustaksi, jolloin se uppoaisi tuohon seinän ja lattian tummuuteen, eikä häiritsisi pöntön jalan kaunista muotoa.

Seinissä on Supi, mutta tuon tason maalasin kahteen kertaan Helmi-kalustemaalilla. Joku venelakka nyt ainakin sais pinnan kestämään, jollei nyt sitten koko taso mene pian vaihtoon.

joska kirjoitti...

Näyttää hyvältä. Tykkään rosoisuuden ja modernin yhdistelmästä.

Anonyymi kirjoitti...

upeeta!!!!meillä alkaa myös vessaremppa...ajattelin vetää laastia lastulevyseinään(pysyyköhän vaan...),ja jokin överikehyksinen(kulta?) peili kaveriksi...hieno tunnelma kyllä teillä!pieni p

Tiinakaisa kirjoitti...

Hyvältä näyttää!!!!!! (huom. monta huutomerkkiä ;)

sanna matilda kirjoitti...

No kiva!!!!!!!!!!!! ;P