maanantai 22. maaliskuuta 2010

Projektina kirjahylly




Tänään se viimein alkoi, kirjahyllyn järkkäys. Nyt kun näiden kaaos-paljastusten makuun on päästy, niin tat ta daa, ensimmäisessä kuvassa kirjahyllyn komea lähtökunto. Oikeassa alareunassa itse herra tutkija, hyllyn pääkäyttäjä, työssään. Alemmassa kuvassa järkkäys on jo päässyt hyvään alkuun. Lisäsimme samalla yhden hyllyrivistön, eli 2,4 hyllymetriä. Vaan taitaa silti olla pakko laittaa kirjoja kahteen riviin. Ja koska kaiken kirjavista ja eri kokoisista opuksista on vaikea saada hyvännäköistä kokonaisuutta aikaiseksi, joutuu osa kirjoista "selkä seinää vasten".

Valitettavasti homma jäi pahasti kesken... Raportoin oitis, kun projekti on saatu päätökseen!

10 kommenttia:

joska kirjoitti...

Kovasti on tutunnäköinen tuo ennen-kuva. Meillä laitettiin ovet eteen ja ilme parani kummasti. Juuri eilen katseltiin lasten kanssa kuvia koneelta ja ekaluokkalainenkin tuumasi, että kyllä on kirjahylly paremmannäköinen nyt kuin ennen riemunkirjavana. Valastui olohuonekin kun yksi seinä sai valkoista ylleen.

Kiki kirjoitti...

Ihana hylly - rakastan tuollaisia isoja kirjahyllyjä, joissa on noin paljon kirjoja! Mielenkiintoista olisi nähdä lähikuvia sen sisällöstä:)

Hipsu kirjoitti...

Ohoooo, onpas teillä paljon kirjoja. Meiltä löytyisi täytettä tuohon kokonaisuuteen vain kahteen hyllyyn :D.

Elina kirjoitti...

Ihastuttavan tutun näköistä. Meilläkin on yksi neljän metrin seinä pelkkää kirjahyllyä kattoon eli reiluun 2,6metriin asti. Vaikea uskoa, että silti on kirjapinoja ympäriinsä ja kyseessä ei todellakaan ole talouden ainoa kirjahylly!

Tiina kirjoitti...

Ihailtava kirjasto! Kirjahyllyn perkkaaminen ja järkkääminen on lystiä, kunhan asenne on kohillaan. Meidänkin kirjasto kaipaisi projektointia. Toimeentuminen vaatii vielä kypsyttelyä...

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Meillä on n. 100 v. vanha amerikkalainen kirjakaappi = Billnäs-kaapin esikuva, keittiössä pari-kolme metriä hyllyä keittokirjoille, työhuoneessa kolme hyllymetriä katonrajassa ja seinään kiinitettävä pylväsmallinen hylly, johon menee kolme-neljäkymmentä kirjaa ja vielä lohuoneessa Gustav-kirjakaappeja kaksi, joihin menee 7 hyllymetriä kirjoja. Silti kaikki hyllyt alkoivat olla täynnä.

Onneksi muistin nähneeni Gustav-sarjassa kirjakorokkeen, jolla yhdelle hyllylle saa mahtumaan kahteen riviin pienempiä kirjoja.

Kirjakorokkeet olivat aika kalliita, mutta nikkaroimme itse vastaavat ja vahasimme ne värillisellä vahalla hyllyn värisiksi. No, nyt nekään eivät enää näy, koska kirjoja on jo kahdessa rivissä...

http://www.kruunukaluste.fi/web-content/gustav/gustavkirjakoroke.htm

HannaKarmiini kirjoitti...

Jopas on Metsolla kilpailija!
Kivat nuo tikkaat!

sanna matilda kirjoitti...

Klikkaapas Kiki eka kuva suuremmaksi, niin saat selvää kijojen selkämyksistä! :) Joukossa on niin tiukkaa tiedettä, sisustuskirjallisuutta kuin romskujakin.

Kääks, Lumolla vasta kirjoja onkin! Toivottavasti mies hillitsee itsensä, tai muuten meilläkin on sama edessä.

Karmiini, miehellä on koko ajan lainassa muutamia kymmeniä kirjaston kirjoja (joiden lainoja uusitaan maksimimäärä...), myös Metsosta, eli meillä on eräänlainen Metson sivukirjasto! :)

sanna matilda kirjoitti...

Niin ja nuo tikkaat on Ikean, kuten koko Bestå-systeemikin!

Kiki kirjoitti...

Mahtavaa! Niinpäs näkyikin kirjojen nimet! Toisten hyllyt on niin mielenkiintoisia. Olisikin hyvä idea aloittaa jokaisen blogissa sarja, joissa esitellään kirjahyllyjä :) Taidankin tehdä aloitteen.