maanantai 22. maaliskuuta 2010

Eteisen matto




Enpä ole tainnut esitellä eteisen lattian peitoksi tulevaa kuramattoa. Hankin maton alunperin väliaikaisratkaisuksi, tarkoituksena peittää sillä eteisen lastulevylattia (jonka yritimme kyllä poistaa, mutta sepä ei irronnut!) remontin ajaksi. Pienoinen yllätys koitti Bauhausin kassalla, kun maton hinnaksi tuli lopulta noin 95 euroa (en siis hallinnut päässälaskua...). Eli ei se päätynytkään remonttimatoksi, vaan mattorullaa on suojeltu kuin kansallisaarretta konsanaan. Suunnitelmat menivät uusiksi ja nyt siitä tuleekin eteisen lopullinen lattiapinta, ikäänkuin kokolattiamatto. Pohjassa on paksu kumi, joten se ei päästä kengissä kulkeutuvaa kosteutta maton ja lattian väliin.

Edellisessä kodissamme vierekkäin sijainneiden eteisen, vessan ja kylppärin lattiat olivat kaikki samaa himmeän mustaa laattaa. Eteinen ja vessa koossa 30x30, kylppäri 10x10. Loput asunnosta oli valkoöljyttyä saarniparkettia. Pidin kovasti tuosta "radikaalista" värien ja toimintojen jaosta. Ja nythän meillä siis toistuu sama homma, kun eteisen matto on hyvin saman tummuinen vessan ja kylppärin mosaiikin kanssa ja muu asunto sitten valkolattiainen.

4 kommenttia:

Ki kirjoitti...

Aika suolaisen hintainen kuramatto! Toisaalta maksaahan nuo lattialaatat ym. matskutkin. Tuollainen on melko käytännöllinen kuitenkin, ja näyttää myös hyvältä :)

sanna matilda kirjoitti...

Joo, mutta sitä on kyllä 7,6 neliötä, eli hinta noin 12,50 euroa neliöltä. On se kummiskin huomattavasti edullisempaa kuin laatat tykötarpeineen ja laatottajan palkkioineen! Eli pysyväisratkaisuksi oikein edullinen versio. :)

sanna matilda kirjoitti...

Niin ja pakko leveillä, että kuljetin tuon 2m pitkän, 3,8m mattoa sisältävän rullan Bauhausista kotiin ihan kaupungin liikennelaitoksen "Nyssessä"! Hetken ehdin jännittää, huoliiko kuski sisälle...

Hipsu kirjoitti...

Oijoi, kuramatot on ihan yllättävän kalliita. Jo pieni kunnollinen kynnyskuramatto maksaa maltaita, saati sitten isompi palanen.
Onneksi se ei ole pahan värinen, eikä varmasti näköinenkään?