maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kyllä kelpaa leikata...




...kun on uudet Joseph Joseph -leikkuulaudat! Yksi isompi Cut&Carve ja kaksi taittuvaa Chop2Pot-lautaa ostettiin Hulluilta päiviltä. Sen lisäksi, että taittuvalla mekanismilla on peräti 3 vuoden takuu, ovat laudat myös astianpesukoneen kestäviä. Kaikkien aiempien lautojemme pesu astianpesukoneessa on ollut ankarasti kielletty, ja kun kieltoa on uhmattu, on lopputulos ollut sen mukainen...

Isomman laudan korkkasivat vuohenjuustosalaatin ainekset: jäävuorisalaatti ja kirsikkatomaatit. Punasipuli oli niin heikkokuntoinen, ettei se päässytkään mukaan. Tämänkertaisen salaatin muut ainesosat olivat aurinkokuivatut tomaatit (kuutioina mausteöljyssä), kalamata-oliivit, paahtoleipäsiivu ja korppujauhoissa pyöritelty ja pannulla paistettu vuohenjuustosiivu. Kastikkeena ystäväni Sadun äidin reseptillä pyöräytetty jumalainen soossi, jonka ohjeen olen saanut jo kymmenisen vuotta sitten. Vuosiin meillä ei muuta kastiketta käytettykään. Ja sehän valmistuu näin:

1 dl oliiviöljyä
0,5 dl viinietikkaa, minä käytän aina balsamicoa
0,5 dl Turun sinappia (tai vastaavaa)
0,5 dl sokeria
roiskaus valkosipulijauhetta
minä rouhin mukaan myös mustapippuria

Ainekset vatkataan haarukalla sekaisin. Jos ihan välttämättä haluaa, voi soossia ohentaa vedellä. Tämä sopii mitä mainioimmin vuohen- ja fetajuustosalaateille, pastasalaatille, vihersalaatille...

4 kommenttia:

jenninkainen kirjoitti...

Mekin bongattiin kaksi Chop2Pottia ja ollaan niin tyytyväisiä :)

Laura kirjoitti...

Nam nam nam, mikä salaatti!

Maire kirjoitti...

Tsau! Hieno valo tuossa yläkuvassa.

heidi kirjoitti...

Kiitos salaatinkastikeohjeesta, menee testattavaksi, nimittäin oon jo kauan roiskinut salaatin päälle/sekaan vain oliiviöljyä ja balsamicoa, mutta aina välillä kaipaisin siihen vielä jotain...tuossahan sitä olisi.
Herkullinen salaattikuva.
Leikkuulauta on ihan uusi tuttavuus minulle..