tiistai 23. marraskuuta 2010

Valkoista vauvoille




Sunnuntaina ostin valkoista villalankaa ja jo samana iltana viimeistelin ensimmäisen lapasen, eilen loput kolme. Nyt ei vaavien pikku kätöset palellu! Ohjeet ovat itse sovelletut, mutta ihan hyvän kokoisilta nuo tuotokset vaikuttavat. Silmukoita loin 32, arviolta 3 (max 3 1/2) kokoisille puikoille (2 puikkoa). Joustinneuletta (1 oikein, 1 nurin) on 20 kierrosta, jonka jälkeen 18 kierrosta oikein-neulosta ennen kavennuksia. Neuloin joka kierroksella kummankin puikon alussa ja lopussa kaksi silmukkaa yhteen, eli joka kiekalla silmukkamäärä väheni neljällä, ja kun oli enää neljä silmukkaa jäljellä, kiristin ne langalla yhteen ja päättelin nurjalle puolelle. Koko komeuden kruunaavat virkatut reunat ja nauha, joka varmistaa, etteivät lapaset tipu kovassakaan menossa.

Ulkoasuiksi hankimme Lindexin toppapussit (markkinoiden neutraaleimmat ja valkoisimmat, á 24,95€) koossa 62cm, joten niillä pitäisi pärjätä koko talvi. Hatut ovat saman putiikin "lammasmyssyt" (á 9,95€). Kassalla meitä kohtasi mukava yllätys, kun selvisi, että Lindexissä oli voimassa kampanja, jonka aikana 30 euron lastenvaateostoksesta sai 10 euron alennuksen. Tuosta satsista saimme siis jo 20 euron alennuksen, eli ikäänkuin lakit kaupan päälle! :)

Olis muuten oikein mukavaa ostaa lastenvaatteita tms. tarvikkeita myös kirppareilta, mutta kun niillä tuntuu olevan myynnissä vain kaameita lumppuja! Ihmiset roudaavat sellaisia haalistuneita, muotonsa menettäneitä ja nyppyyntyneitä vaatteita kirppareille, että mun mielestä niistä olis enää vaan räteiksi. Esim. juhla-, villa- ja päällysvaatteet nyt monesti pysyvätkin uudenveroisina lapselta toiselle, mutta kun niitä ei myynnissä näy, nuhjuuntuneita bodyja tai potkareita senkin edestä. Viedäänkö ne paremmat sitten lastenvaatteiden second hand -putiikeihin tai myydäänkö huutiksessa, tiedä häntä.

15 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Nuo on tosi nätit haalarit, kivan simppelit. Benettonilla näin joskus alkusyksystä ihan lumenvalkoiset, yksiväriset toppahaalarit, mutta ne meni ilmeisesti tosi vauhdilla.

Kirppiksillä näkyy yllättävän vähän priimaa vauvanvaatetta, joka on ainakin näin kahden, kohta kolmen, lapsen äitinä tuntuu ihmeelliseltä. Kun yhden vauvan käytön jäljiltä jää pikkuruisimmat koot yleensä aivan loistokuntoon, niin lyhyt aika niitä pidetään. Huutiksesta löytää jonkin verran, mutta kyllä sielläkin suurin osa vaatteista on sitä kulahtanutta ja venähtänyttä.

Ihmiset taitaa joko säästää tuleville pikkusisaruksille tai sukulaisten/tuttujen vauvoille nuo pienimmät vaatteet? Ja sitten ne myydään (tai yritetään myydä) pois tuossa mainitsemassasi kunnossa. Harmi meille ostajille!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Saman laadun tai siis sen puutteen olen itsekin huomannut. Ja omasta mielestä niistä nuhjaantuneista pyydetään vielä ihan järkyttäviä hintoja...

Minna kirjoitti...

Missäpäin asut ? Jos joskus eksyt Helsinkiin niin käy Kaivarin Kanuunassa siellä on ollut usein pikkuisia lastenvaatteita aika edullisesti ja ne on olleet hyväkuntoisia ja kivoja.

HannaKarmiini kirjoitti...

Liikuttavat setit siinä valmiina odottamassa talvivauveleita! Tuollainen lammasmyssy olisi ihana itellekin talveksi vaikka yllättäen mustana.

Hipsu kirjoitti...

Parhaimmat on Huutiksessa :). Sieltä minä aika paljon huutelen.
Ihanat toppapussit teillä, ne onkin tosi kätevät niin vaunuissa kuin kaukaloissakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan pieniä ja kauniita vaatteita! Täällä toinen tuplaäiti, joka sattumalta eksyi blogiisi. Meidän kaksoset ovat jo 3-vuotiaita. He syntyivät vasta(!)viikolla 38 ja silloin molemmat painoivat jo lähes kolme kiloa. Muistuu tuosta sun masusta mieleen tukalat hetket valtavan mahan kanssa;) Tsemppiä loppumetreille!

Jonna kirjoitti...

Tuurilla voi löytää hyviä vauvan vaatteita kirpparilta, ei ole mitenkään sanottua. Aikalailla pitää kierrellä, että löytyy. Varsinkin pojille on järestään mynnissä ihan järkyttävää lumppua. Sellaista ei kyllä minun poika edes pukisi päälle, vaikka tarjoisin.

Mulla on lähdössä kirppikselle aikalailla meidän vauvan 56-68cm vaatteita, sellaisia ihan neutraaleja pääasiassa. Jos kiinnostaa niin laita sähköpostia.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän typyllä oli viime talvena sama toppapussi (kuva rinnassa eri). Tosi kätevä kapistus, ehdottomasti helpompi pikkuisilla kaikin tavoin kuin haalari.

Toi on niin jännä vaihe kun ostelee kaikkea valmiiksi eikä oikeasti ole hajuakaan, mitä sieltä on tulossa ja miten elämä tulee muuttumaan. Ja joo, mua ärsytti aikanaan juuri tällaiset kommentit: "et tyttö tiedä, miten kaikki muuttuu, blah, blah..." Mutta totta, niin totta :)

Söpöt tumppulaiset!

Tirlitii kirjoitti...

Olen uudehko lukija ja kovin ihastunut blogiisi ja kauniiseen kotiisi. Itselläni on nyt vuoden ikäinen tyttö ja olen myös ihmetellyt vaatteiden huonoa tasoa kirppiksellä. Syynä lienee se, että suurin osa ihmisistä, kuten myös itsekin, ostaa HM, Lindex yms. perusvaatetta, joka ei vain kestä yhtä vauvaa kauemmin. Siinä vaiheessa kun kiinteät ruuat ja konttaus tulevat kuvioon mukaan vaatteiden pesutahti ja kulutus kasvaa tajuttomasti. Nyt kun lapseni kasvutahti on jo hidastunut ja sama vaatekoko on pidempään käytössä niin onkin jo järkevämpää ostaa edes vähän laadukkaampaa. Polarn o. Pyret on kestänyt yleensä todella hyvin lukuisia pesuja. Härskeintä on muuten se, että kirppiksellä usein myydään käytettyjä äitiyspakkauksen vaatteita! Ja ihan kunnon hintaan.

Toppapussit näyttävät tosi käteviltä! Jälkikäteen harmittelen, etten ostanut talvivauvalle turvakaukaloon tarkoitettua toppapussia. Oli niin tuskaa tunkea pieniä käsiä ja jalkoja aina haalariin. Unipussi on muuten vähän isommalle unissaan jo liikkuvalle vauvalle ihan ehdoton keksintö!

NINNI kirjoitti...

Juu kyllä se niin vaan on että suurinosa "parhaimmistosta" lienee huutiksessa. Itelläkin vähän se mentaliteetti iskeny, et menee jos on mennäkseen ja jos tässä vielä joku päivä toisen tekee, niin on sitten säästössä jos ei menekään. Ja tietty ihan helmet on jemmattu huutiksestakin :) Mut kyllä kirppareiltakin tekee välillä upeita löytöjä! Itellä tärpänny parhaiten pöydissä joissa on lähes pelkästään lasten vaatteita.

Anonyymi kirjoitti...

Musta tuntuu että suurin osa edullisten vaateketjujen lastenvaatteista on niin huono laatuista kangasta että kun ne pari kertaa pesee koneessa niin värit haalistuu ja nuppuuntuu... Ja usein väärin pesemälläkin saa pilattua hyvälaatuisenkin vaatteen!

Saija kirjoitti...

Ystäväni, kaksostyttöjen 1,5 v. äiti on myymässä hyvää pientä vaatetta (samaa aina kaksin kappalein).

En tiedä kumpaa sukupuolta olet saamassa, mutta jos tarvitset tyttöjen vaatetta, niin voin vinkata sähköpostiosoitteesi hänelle.

Tiinakaisa kirjoitti...

Kirppareilta tekee harvoin superlöytöjä (ainakin minä), mutta lapasta, sukkaa ja puolipotkareita olen ostanut kirppareilta. Satunnaisesti jonkun bodyn. Huuto.netissä ne parhaat on ja itsellä sama juttu: perusvaate halavalla kirpparipöytään ja paremmat huutikseen. Ja lempparit säästetään..

sanna matilda kirjoitti...

Itsekään en raaski ostaa kalliita vaatteita ihan pienille, kun yhden koon käyttöaika on sen pari-kolme kuukautta. Luulis, ettei siinä ajassa edes noiden edullisten ruotsalaisketjujen vaatteet ehdi ihan mahdottoman huonoon kuntoon mennä. Kiitti tarjouksesta Jonna ja Saija, mutta nyt oon kyllä jo ehtinyt hamstrata kunnon valikoiman (ehkä liikaakin?) 50-68cm kokoisia vaatteita, joitain jo isommillekin, jos vaan on sopivia tullut halvalla vastaan.

Erityisesti villavaatteita, -sukkia ja -lapasia, olen koittanut kirppareilta metsästää, ne kun usein kestävät hyvänä lapselta toiselle. Huutis ei mua ihan kamalasti innosta, koska haluaisin syynätä vaatteita ihan livenä. Ja sitten, itsellenikin yllätyksenä, mulla on ollut paha tapa ostaa lähes kaikki tuplana (mitä nyt tytölle muutama mekko ja pojalle kauluspaita ja suorat housut)... :O

Kiki kirjoitti...

Meidän pikkuinen tuli tuollaisella samanlaisella pussilla kotiin huhtikuun lopussa:) Silloin oli vielä melko kylmää, eikä pussi tuntunut vastasyntyneen kanssa yhtään liioittelulta.