maanantai 25. toukokuuta 2009

Juniperus squamata




Tänä vuonna istutimme ikkunamme alle sinikatajat, kaksi per purkki. Aiemmin olemme istuttaneet erilaisia yksivuotisia kesäkukkia (joita kului viime vuonna kahdet satsit, ei ihan halpaa!) ja talveksi kanervaa. Näistä uskomme olevan iloa talvikaudellakin. Ryhdyimme pihistelemään...

4 kommenttia:

Tiinakaisa kirjoitti...

hyvältä näyttää (ruukut on kivat!) ja ovat tosiaan kestävämpää sorttia kuin perus kesäkukat, jotka harvoin (ainakin minä!) saa pysymään nättinä koko kesän.. alussa sitä innolla huhkii niiden kans ja yhtäkkiä, hups, repsahdus on tapahtunut ;)

sanna matilda kirjoitti...

Niin ja vaikka kuinka huhkis, niin aina ei vaan ole mitään tehtävissä (eihän?!?). Jos vaikka sataa viikonkin kaatamalla ja on kylmää, niin harva kesäkukka siitä nättinä selviää. Nuo ruukut on kyllä kivan näköiset, mutta niin isot, että kesäkukkia joutui ostamaan 3-4 per purkki. Ja neliskanttisten purkkien asetteleminen nurkkaan on millintarkkaa hommaa, että kulmat ovat oikeassa asennossa ja samalla etäisyydellä toisistaan...pyöreet olis olleet paljon helpommat! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Luin tämän viimevuotisen postauksesi ja tuli mieleeni, että ovatko katajat säilyneet koko vuoden.. Voisin nimittäin kokeilla samaa ideaa.

Laitoitteko koko purkin täyteen multaa? Ovat kyllä aika isot nuo purkit. Entä pääseekö vesi alhaalta pois? Muita neuvoja? :)

Kauniita ovat ainakin näissä kuvissa.

sanna matilda kirjoitti...

No ei ne sit oikein tykänneet ulkona talvehtimisesta... Kovin ovat ruskeat. Vaihtoon täytyy laittaa. Purkit ovat multaa täynnä ja sen verran haperot, että vesikin pääsee pois. Se joka neuvoja tarvii, olen siis minä! ;D