sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Eteinen asianmukaisessa käytössä




Ensimmäisessä kuvassa eteisen tämänaamuinen lähtötilanne ja jälkimmäisessä kuvassa sama näkymä pitkän päivän iltana. Eteisemme on siis viimeinkin päässyt alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Tämän aamuista tilannetta edelsi eilisen ankara tavaran roudaus, jota mies kunniakkaasti hoiti. Laatikkokaupalla työkaluja ja remonttitarvikkeistoa oli roudattava kellariin, jotta olisi tilaa työskennellä. Mattoliima loppui ikävästi kesken, joten toinen maton kappale jäi kiinnittämättä. Ovesta puuttuu listat ja sähkötaulustakin voisi poistaa harmaat maalin rippeet.

Viikonloppu meni hujauksessa, kahteen päivään en ole käynyt edes ulkona, vaan lähes yhtämittaa olen näpertänyt kämpän parissa. Mutta oli sen arvoista!

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Pientä puuhastelua





Ribbonit seinässä (ohjeissa käskettiin laittamaan ne tuollain vinoon, en tiedä tykkäänkö asettelusta...), toinen valukerros kynnyksissä (pahvilärpäkkeet estävät kuraa valumasta lautojen alle) ja paikka eteisen lattiassa (tuollainen kumma kulma entisen kylppärin, nykyisen vessan, seinässä oli).

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Hupsista...




Aamulla kun heräsin, olin sen verran pökkyrässä, etten muistanut edes onnitella omaa rakasta aviomiestä syntymäpäivänään. Vasta töihin päästyäni muistin. Noloa. Päivän aikana kävin pikaisilla lahja- ja korttitarvikeostoksilla. Kortti on töissä askarreltu ja lahjapussista löytyi Just Dance -tanssipeli Wiille (yli 12 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen alkaa olla vaikea keksiä järkeviä lahjaideoita!). Mies on tuossa pelissä ihan haka!

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Suunnitelma



Tällainen on suunnitelma eteisen harmaan seinän varalle. Hyllyt taidan tehdä ihan ite liimapuulevyistä. Seinän leveys 2,5 metriä ja korkeus 2,9m.

Maanantaina




Tänään sain Ribbonit, kun DHL:n setä kiikutti ne ovelle. Olin myös pitkästä aikaa ihmisten ilmoilla ja ostin UFFista kolmella eurolla käsin kudotun kaistaleen, jonka virkkasin putkeksi. Siinä on laiskan tytön kauluri!

p.s. Vein myös oman ompelukoneeni ja äidiltä jo vuosia lainassa olleen saumurin (jonka moottori löi kipinää...) naapuruston huoltoliikkeeseen. Ehkä pian saan ne pyyhkeetkin ommeltua...

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Viimeinkin...




...meillä on uusi litteä töllö, valkoinen 32" Samsung Hulluilta päiviltä! Ai että, miten paljon kivammin nuo laitteet saakaan aseteltua. Hulluilta päiviltä on myös tuo kuvassa esiintyvä Wii Fit. Ja sekin rimmaa kivasti telkkarin kanssa. Tuo Sonyn kotiteatteri-härpäkkä (dvd-soitin, subbari ja kajarit) ostettiin vanhan, yli puoli metriä syvän 26" Sony-telkkarin kanssa samaan aikaan, eikä sitä ole koskaan asennettu oikeaoppisesti. Nytkin laitoin vaan kajarit riviin ja subbarin lattialle, telkkatason oikealle puolelle. Joskus tulevaisuudessa oliskin sitten kajareiden uusimisen aika.

Ja sitten tuo päänvaivaa aiheuttava Ikean Bestå-taso. Se ostettiin vähän sellaiseksi väliaikaisratkaisuksi edelliseen kotiin, mutta tuossahan tuo roikkuu vieläkin. Sitä vois joko ostaa tuohon laatikot etusarjoineen, tai sitten hävittää koko roska. Näyttää olevan jo kolhuillakin.

p.s. Antennijohto se tuossa luikertelee lattian poikki. Tarttis hankkia sellainen super-pitkä, jonka sais kuljetettua (olemattomia) jalkalistoja pitkin.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Linssi-makkarapata





Tänään meillä tehtiin jo toistamiseen tuota herkullista pataa. Ohjeen on mies bongannut Stockmannin Premiere-julkaisusta (postitetaan kanta-asiakkaille, mutta löytyy myös tavaratalosta), numerosta 2/2010, mutta meillähän sitä on tietty hiukan muokkailtu. Tällä kertaa makkarana Lidlin bratwurstia ja frankfurteria, juureksia laitamme reilummin ja niiden joukossa meillä oli myös perunaa. Tuoreen chilin ja inkiväärin asemesta käytämme Spice Up -tahnoja. Viimeistelyyn suositellut pinjansiemenet sekä hyvin epäilyttävät rusinat olemme jättäneet suosiolla pois. Herkkua on silti!

Askartelukset





Vieläkös muistatte, kuinka uhosin aloittavani "kalenterikuvitusten" -sarjan? Meni melkein kolmannes vuodesta ja kalenterista, ennen kuin lupaus kävi toteen. No, nyt se kummiskin roikkuu seinäkaapin nupista. Nuo neljä tukkimiehen kirjanpito -henkistä viivaa symboloivat tietenkin kuukautta ja pallo pistettä. Kevättä rinnassa, piste.

Ja kun askartelun makuun on päästy, niin antaa mennä vaan... Olen hamstrannut vuosien varrella mm. Hulluilta päiviltä useampia paksureunaisia valmispohjia. No, nytpä olen antanut parille 20x20cm pohjalle vähän kyytiä. Käyttöä tuli samalla myös akryyliväreille, joista vanhimmat tuubit ovat peräti 11 vuoden takaa, jolloin aloitin opintoni. Ei nuo tuotokseni mitään mestariteoksia ole, kuten kuvistakin näkyy, mutta mukavaa ajanvietettä. Nuo on tehty samalla, kun olen toisella silmällä vilkuillut telvitsuunia. Näille mun räpellyksilleni on tyypillistä, että ajan kuluessa nekin muuttavat muotoaan. Kuten nyt vaikka tämä tamperelaisen taiteilijan, Tiina Lammisen lyijykynäpiirroksen (sarjasta "Kotipihan luonnonvaraiset kasvit", jonka näyttelyvihkoseen tekemästään latinannoksesta mies sai sen palkkioksi) vieressä majaileva kaveri, joka on viime perjantain postauksessa esiintymisensä jälkeen saanut keltaiset rinkulat koristuksekseen. Puhumattakaan tuosta samaisen postauksen 50x150 kokoisesta, olkkarin seinään nojailevasta mustasta, joka on ehtinyt 6-8 elinvuotensa aikana olla niin sinivalkoinen , kuin lähes täysvalkoinenkin. Tuon taulupohjan olen ihan itse värkännyt: kehysaineet ostin Arteljeesta (nykyisin Tuubi) ja pellavan Eurokankaasta. Nuo röpelöt on muuten tehty ruumiinjäsenten kipsaukseen tarkoitetulla "kipsiharsolla". Tuo mustaan nojaileva utuinen taulu on suorastaan poikkeus, sillä se on ollut aina "oma itsensä".

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Halvat huvit





Viimeaikaisten shoppailujen vastapainoksi tänään on ollut halvat huvit. Ateriaksi "spaghetti pomodoro", joka syntyi spagetista (0,89€/kilo), tölkillisestä tomaattimurskaa (0,42€), pikkupurkillisesta tomaattipyrettä (0,23€), muutamasta valkosipulinkynnestä, lorauksesta oliiviöljyä, suolasta, mustapippurista, basilikasta ja oreganosta. Kunnon haudutus ja päälle ehtaa parmesaania (annoksen kallein ainesosa). Kyllä maittoi! Nuo kivat pilkulliset servetit hankittiin muuten siltä taannoiselta Ikea-retkeltä.

Päivän muita halpoja harrastuksia oli ikkunanpesu (harmi vain, että mekanismit olivat rikki, emmekä saaneet pestyä ikkunoiden välistä) ja olkkarin nurkkien järkkäys. Valkoinen konsolipöytä matkaa ainakin toistaiseksi vinttiin ja sarjapöytä vaihtoi sohvan puolta. Peili päätynee seinään, sarjapöydän päälle.

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Shop 'til you drop...




Amyn kivassa blogissa törmäsin tuohon ihanaan keltasävyiseen printtiin. Ja kun klikkasin itseni Eight hour dayn Etsy-putiikkiin, näin tuon mustavalkoisen. Koska euro on mukavan vahvoilla, tilata täräytin kumpaisenkin. Musta päätyy toilettiin, keltainen ehkä työpöydän liepeille.

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Ostokset ja aikaansaannokset







Esiteltäköön ensin aikaansannokset: Tämänpäiväinen peräkammarin seinään ripustettu kuvakokoelma. Olen erittäin tyytyväinen kehysten asemointiin, mutta en kaikkeen sisältöön, sillä tuo koiran pyllistely/keikistelykuvia sisältävä kehys saakoon muuta sisältöä.

Kuvassa kaksi tuskin näette mitään ihmeempää, mutta sehän se juuri on tarkoituskin! ;) Olemme nimittäin elelleet yli puoli vuotta ilman tuota makkarin betonin ja olkkarin lautalattian yhdistävää betonivalua (Olen vain onnistunut rajaamaan näyn pois kuvista...). Ja jos jälkiviisaaksi ryhdyn, niin en kyllä yhtään käsitä, miksei tuota valua tehty samalla kertaa, kuin makkarin tasoitukset. No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, materiaali vaihtuu ihan vaivihkaa! Tuota kuvassa pilkottavaa liukuoveakin olimme aikeissa kiinnittää, mutta näemmä meiltä puuttuvat kaikki tarvittavat pultit muttereineen. Niitä onkin mukava ryhtyä karhuamaan puolen vuoden päästä toimituksesta...

Jaahas, sitten päästäänkin ostoksiin! Ihan unohdin esitellä nuo Ikeasta mukaan lähteneet tyynyt/päälliset. Ovat jotenkin mukavan etnishenkiset, kuvio muistuttaa vähän hieroglyfejä. Tarkkanäköisimmät saattavat huomata myös sohvan ja rahin välistä pilkistävän mustan taljan, joka on tämänpäiväinen hankinta Askosta. Plussakortilla sai peräti 44% alennuksen! Hankinnan taustalla oli tarve saada makkariin matto. Meillä on kyllä vintissä pesua odottava valkoinen paimentolaismatto, mutta koska se on kova pölyämään ja muussa asunnossa on jo taljoja, päädyimme hankkimaan kolmannenkin. Ne ovat tyyliltään ajattomia, helppohoitoisia, eivätkä pölyä. Olkkarissa viihtynyt hopealäiskäinen yksilö muutti makkariin, joten nyt molemmissa "oleskelutiloissa" on yksiväriset mustat.

Ja sitten päästäänkin kauan odotettuun Hayn Neon tube -valaisimeen. Tilasin tuon himoitsemani valkoisen yksilön Futoniasta jo 20.2. ja se saapui vasta eilen! Ensin se vain kesti, sitten tuli ahtaajien lakko ja sitten jo hukkui kuorma...

EDIT: Päivän hankintojen listalle lisättäköön myös kolme valkoista Ribbonia! Toimitus toki tapahtuu vasta joskus hamassa tulevaisuudessa.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Naulakko tänne ja heti!



Meidän eteinen on vailla naulakkoa, mutta oman hankaluutensa tuo eteisen kapeus, vain 1,2 metriä ja lisäksi naulakon vastaisella seinällä on 70cm leveä ovi. Olen siis etsiskellyt naulakkoa, johon voisi ripustaa henkarit "seinän suuntaisesti", mutta sopivia yksilöitä ei ole löytynyt. Pitkään suunnittelin teettäväni sellaisen omien mittojen ja suunnitelmien mukaan, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Joten kauppojen puoleen oli kääntyminen. Minulla oli kolme vaihtoehtoa: Mikko Laakkosen Latva, Design House Stockholmin Wave (joita meillä jo on) ja Headsprungin Ribbon. Ribbonin voittoon johtivat sekä mitta/hintatekniset seikat, että miehen mielipide. Nuo valkoiset nauhat olisivat kyllä niiiin kauniita eteisen harmaata seinää vasten! Joten toivottavasti sähköpostikyselyni tuottavat tulosta ja kolme nauhaa löytävät tiensä seinällemme.

Kuva täältä.

Itteniä käytännössä



Pakostakin tuli mieleeni se opiskeluaikainen Sommittelu- ja väriopin leikkaa ja liimaa -harjoitus, jonka avulla havainnollistettiin Johannes Ittenin väriteorioita. Eteisen seinässä ja katossa on samaa harmaata Presto-tasoitetta, mutta valkoisella pohjalla se näyttää tuolta harmaalta maalilta ja harmaalla pohjalla valkoiselta maalilta. Uskomatonta mutta totta!

Tämä päivä on muuten ollut oikein tehokas remppapäivä!

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Vitriini koossa ja tavaraa täynnä




Eilen käytiin Ikeassa ja Norden-vitriinihän se sieltä mukaan läks. Kaappi on nyt koottu ja täytetty. Keittiökaappeihinkin tuli mukavasti lisätilaa, kun viinilasit, tarjoiluastiat, pöytäliinat, kynttilät ja servetit saivat uuden kodin. Ollaan miehen kanssa molemmat oikein tyytyväisiä!

Ostokset pysyivät muutoinkin erittäin hyvin hallinnassa. Kaapin lisäksi ostimme pari sohvatyynyä, koiralle pehmohiiriä, 8 litran kattilan, servettejä, pressopannun töihin vietäväksi, toisen mustan kumivadin, lisää valkoisia henkareita ja metrin verran kangasta. Siinä se.

perjantai 2. huhtikuuta 2010

Eteisen pääsiäiskunto





Tällä viikolla on tapahtunut! Toissapäivänä eteiseen saatiin katto, vessaan ja kylppäriin sähköt, eilen ovet ja tänään olen maalannut eteisen katon ja seinät. Yksi seinä päätyy vielä harmaaksi ja toinen mustaksi, mutta muut ovatkin jo valmiit!

EDIT: Ylpeänä muokkasin tuota sivupalkin "Työn alla" -laatikkoa...